Forår 2025 - Chen-Hao Chiang (江振豪)
Den taiwanske dirigent Chen-Hao Chiang fungerer som associeret dirigent for Taipei Chinese Orchestra og musikdirektør for TCO Academy Orchestra, Chen-Hao er en alsidig dirigent, dygtig til symfonisk, nutidig og kinesisk musik med en bred viden og passion for en mangfoldigt repertoire.
Efter at have vundet den første prisvinder af Taiwan Chinese Orchestra Conducting Competing i 2015, er hans karriere som professionel dirigent begyndt. Som dirigent baseret i det kinesiske musikfelt har han arbejdet med flere førende kinesiske orkestre såsom Hong Kong Chinese Orchestra, Shanghai Chinese Orchestra, Kaohsiung Chinese Orchestra og Taiwan Chinese Orchestra. Han er generelt anerkendt som en af de mest hengivne dirigenter med speciale i kinesisk musik i sin generation.
Chen-Hao har været ansat af Taipei Chinese Orchestra som associeret dirigent siden 2016. I denne periode har han dirigeret over 120 koncerter og assisteret adskillige dirigenter med at perfektionere alle projekterne med TCO. I 2020 erstattede han akut i sidste øjeblik en sygdomsgæstedirigent under en orkesterprøve af en TCO-koncert, som er meget modtaget fra både publikum og orkestrets medlemmer.
Han er i gang med en Advanced Postgraduate-(solist)uddannelse på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium hos Giordano Bellincampi.
Sommer 2025 - Ondřej Soukup
Den tjekkiske dirigent Ondřej Soukup har blandt andet dirigeret BBC SSO, Czech Chamber Philharmonic, Bohuslav Martinů Philharmonic, Copenhagen Phil og Symfoniorkestre i Ålborg, Århus, Odense og Sønderborg. Han assisterer regelmæssigt Ryan Bancroft med BBC NOW og Malmö Symphony, og Jac van Steen med Prags symfoniorkester og NYOS.
I sæsonen 2023/2024 er Ondřejs engagementer blandt andet Copenhagen Phil, Danish Sinfonietta, Ålborg Symphony, Helsingborg Symphony, Magna Sinfonia, DKDM Symphony og Prinsens Musikkorps.
Han er dygtig til symfonisk, opera-, kor- og samtidsmusik med et repertoire på mere end 250 værker, herunder Wagners Das Rheingold.
De seneste højdepunkter inkluderer arbejdet med Sir Thomas Allen, Sir Antonio Pappano, Maxim Vengerov, at træde til for Martyn Brabbins, Joana Carneiro og med Prag Summer Nights Festival med kort varsel.
Ondřej var MD med King's College London Symphony Orchestra og dimitterede for nylig fra Londons Royal College of Music med udmærkelse.
Efterår 2025 - Carl-Oscar Østerlind
Med omfattende erfaring som solist, kammermusiker og orkestermusiker er Carl-Oscar Østerlind nu ved at etablere sig som dirigent. Han er dirigent og kunstnerisk leder for Sankt Annæ Symfoniorkester, et af Danmarks førende ungdomsorkestre, og han er en del af det danske karriereprogram for dirigenter, Dirigentløftet.
Som cellist har Carl-Oscar været medlem af internationalt anerkendte ensembler som Messiaen Quartet Copenhagen og Den Danske Strygekvartet. Han optræder jævnligt som gæstesolocellist i mange orkestre, herunder Det Svenske Kammerorkester, Odense Symfoniorkester, Aalborg Symfoniorkester og Islands Symfoniorkester.
Carl-Oscar har optrådt som solist og kammermusiker ved festivaler som Verbier Festival, Ravinia Festival, Ipalpiti Festival, Piatigorsky Cello Festival, Prussia Cove’s Open Chamber Music og Bergen Festspillene. Som solist har han spillet med orkestre i Danmark, Sverige, USA og Mexico.
Carl-Oscar Østerlind er adjunkt ved Sankt Annæ Gymnasium og underviser ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København. Han underviser desuden regelmæssigt ved masterclasses i Skandinavien og i udlandet.
Dirigenten – Jesper Ryskin
Jesper startede med at spille violin i 1981 under lærer Julie Friisholm og senere Holger Steinrud. I 1989 begyndte Jesper at spille under daværende professor i violin på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København, Peder Elbæk, og dette samarbejde varede i over 10 år, indtil Jesper afsluttede konservatoriet med en diplomeksamen (hvad der i dag svarer til en kandidatgrad) i år 2000. På konservatoriet studerede Jesper også under Palle Heichelmann og Peter Fabricius.
Jespers dirigentkarriere startede i midten af 90’erne, hvor han dirigerede orkestre i bl.a. Næstved og Helsingør, og i 2004 blev han fast dirigent i KUSO, hvor han også havde været mangeårigt medlem. Derefter steg engagementet hurtigt yderligere indtil 2006, hvor Jesper var fast dirigent for også Studenter Musik Foreningens Orkester (i dag Byens Symfoni) samt KYS (Københavns Yngre Strygere).
I denne periode studerede Jesper kortvarigt direktion privat hos dirigent Frans Rasmussen, ligesom han to gange gennemførte DAMU’s Masterclass for Orkesterdirigenter på højeste niveau – også dette under Frans Rasmussen.
Udover dette har Jesper fungeret som ad hoc-dirigent for adskillige amatørensembler, såvel som i professionelle sammenhænge. I sommeren 2015 vendte Jesper igen tilbage til KUSO og har siden sommeren 2016 været orkestrets faste dirigent.
Gæstedirigent – Johanne Grønkjær Lorenzen
Johanne startede som medspiller i Nordjyllands Ungdomssymfoniorkester tilbage i 2010, først som janitshar og senere på violin. Det var også her, hun havde sine første muligheder for at dirigere i 2015, og siden da har hun dirigeret Nordjyllands Ungdomssymfoniorkester til sommerstævner, Opera i Rebild og til Orkesterfestival i DR.
Johanne gennemførte i 2015/16 DAM’s dirigentkursus 1 og var i årene 2014-2020 tilknyttet Rebild Kulturskole, hvor hun fik undervisning i violin, bratsch og musikteori hos Morten Lønborg Friis og klaver senest hos Yu Lan.
Johanne blev i 2016 optaget på DR’s Malko Dirigentskole med Phillip Faber og Ole Faurschou som faste lærere og en lang række gæstelærere, herunder Fabio Luisi, Thomas Søndergaard med flere. I 2018 modtog hun Rebild Musikpris til Opera i Rebild.
Derudover har hun været dirigent for flere amatørorkestre- og kor i Nordjylland.
Johanne er i øjeblikket i gang med at dygtiggøre sig indenfor dirigentfaget og arbejder på at blive klar til at søge ind på konservatoriet. Dette indebærer blandt andet klaverstudier med Galya Kolarova, hørelære med Kasper Lykke Hedegaard, forskellige masterclasses i Danmark og med Jorma Panula i Finland.